14/04/2022

Wij hebben € 2.500 gedoneerd aan de Stichting The Pearl of Mozambique; een cycloon heeft een vernietigende invloed gehad op het project in Lumbo.

"Er zijn kleine en grote rampen maar wat ze gemeen hebben is dat ze levens compleet ontwrichten. De oorlog in Oekraïne overschaduwt het nieuws waardoor we hier niets hebben gehoord over de  vernietigende cycloon Gombe die op 11 maart het oostelijke deel van Mozambique trof.

Op dat prachtige stukje aarde heeft Gombe minstens 78.000 families getroffen, 45.000 huizen weggevaagd, 41 gezondheidscentra zwaar beschadigd. 691 klaslokalen laten verdwijnen, met gevolg dat 76.000 leerlingen geen onderwijs meer kunnen krijgen.

Onze stichting: The Pearl of Mozambique met projecten in Lumbo, vlak bij Ilha de Mozambique heeft geen dak meer op haar school.

De Maternidade, het gezondheidscentrum voor moeder en kind, is zwaar beschadigd.

Tijdens de storm zijn er nog 14 babies geboren. De situatie is penibel omdat er in het hele gebied ook een groot gebrek is aan voldoende voedsel. 20.000 huishoudens zonder woning. De Stichting doet wat ze kan om te ondersteunen.

Hulp is dringend nodig. We hebben hier onmiddellijk een begin mee gemaakt en vragen u om ons te steunen zodat de hulp zich als een olievlek kan verspreiden.

Ons doel is en blijft mensen te helpen zodat ze zichzelf en daardoor weer anderen kunnen helpen.De mensen daar hebben een enorme veerkracht.  Ze verdienen onze hulp.

We zijn begonnen met een aantal vrouwen in dienst te nemen om de ravage op te ruimen. Zo verdienen zij geld voor hun onderhoud en om hun eigen huis weer op te kunnen bouwen. Dit zijn vrouwen met kinderen zonder man, die hun huis verloren hebben."

https://www.thepearlofmozambique.com/cycloon-gombe/